Botox Informatie en tips botoxbehandeling

Botox

Tips botox

Wil je alles weten over Botox? Wat er allemaal mogelijk is met botox. Botox is niet alleen maar voor de kraaiepootjes, maar heeft veel meer mogelijkheden. Zo is Botox ook bewezen bij migraine, overmatig transpireren, vaginisme. Ook kan het effectief zijn tegen spasticiteit, incontinentie en kan het worden ingezet bij een spastische slokdarm of dikke darm. Maar ook voor de zogenaamde marionette look (hamsterwangen)., oogwallen, en zo zijn er honderden mogelijkheden met botox. Botox wordt rechtstreeks geïnjecteerd in de spieren. Na enkele dagen zal u voelen dat de spieren waar botox ingespoten werd verlamd aanvoelen.

Meer anti aging en Beauty

Wat is Botox?

Botox en Bocouture zijn de merknamen voor de stof Botulinetoxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. Fronslijnen en kraaienpootjes zijn hier voorbeelden van.Botox is een middel dat geïnjecteerd wordt om de spieractiviteit te verminderen. In de geneeskunde wordt het al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Voor cosmetische toepassingen wordt Botox al vanaf 1989 gebruikt om rimpels zoals de frons, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels die ontstaan door spieractiviteit te verzachten. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig.

Fronsrimpels

Norse en boze uitdrukkingMensen die veel fronsen kunnen daar een norse of boze uitstraling van krijgen, omdat de rimpels langer blijven staan. Fronsrimpels kunnen altijd in de huid gekerfd blijven, ook bij ontspannen gezichtsspieren. Voor deze mensen is het een mogelijkheid om botox te gebruiken. De huid wordt er strak van en men ziet er minder nors uit. Ook werkt een behandeling met botox preventief. Rimpels worden er namelijk ook mee voorkomen.

Botox voor kraaiepootjes

Samen met de horizontale rimpels op het voorhoofd en de fronsrimpels zijn de kraaiepootjes één van de beste indicaties voor een Botox behandeling.

Deze rimpeltjes rond de ogen ontstaan door de samentrekking van de musculus orbicularis oculi. Deze oogkringspier wordt voornamelijk geactiveerd bij het lachen en glimlachen. Het sympathieke aspect van deze lachrimpels gaat echter verloren als ze te diep en te uitgesproken worden. Botox vermindert de diepte van deze rimpels en kan ze zelfs helemaal doen verdwijnen terwijl de glimlach zelf toch behouden blijft. Bij een voldoende elastische huid kunnen zelfs de verticale rimpeltjes onder het oog met Botox worden behandeld.

Waar kan ik Botox laten inspuiten?

Botox mag ook enkel toegediend worden door dokters. Meestal gebeurt dit in de praktijk van dokter of in een privé kliniek. Let er goed op dat u het flesje botox ziet wat ingespoten wordt, zodat u originele botox heeft.

Botox wenkbrauwlift

Wat is een wenkbrauwlift met Botox?
Door twee prikjes met Botox te geven aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen, ontspannen twee spiertjes zich, die normaal de wenkbrauw omlaag trekken. Dit geeft een heel subtiele (1-2mm) lift van de wenkbrauw. De dubbele wenkbrauwlift met Botox wordt verkregen door ook een prikje laag in de fronsspier te geven. Ook deze spier zorgt er normaal voor dat de wenkbrauw iets omlaag wordt getrokken. Door het ontspannen van deze spieren, zal de wenkbrauw dus iets omhoog gaan.

Anti-transpiratie

Sommige mensen hebben last van overmatig zweten. Botox anti-transpiratie (Botox Dry) kan uitkomst bieden. Het werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Botox blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. De behandeling die het meest door onze artsen wordt uitgevoerd is de Botox anti-transpiratie behandeling van beide oksels. Eventueel kunnen ook handen of voeten behandeld worden. Nadat de arts de prikplaatsen heeft afgetekend krijgt u een aantal prikjes per oksel. U heeft de eerste keer 4-6 maanden plezier van een Botox anti-transpiratie behandeling. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6-12 maanden aan.

 

 

Botox op een natuurlijke manier

Slangengif is hét nieuwe wondermiddel tegen rimpels. Planet Skincare werkt net zo goed als botox, alleen dan zonder naalden.
Deze anti aging creme blokkeren net zoals botox de zenuwen in de spieren. In minder dan één maand verdwijnen tot 52% van de rimpels.

Slangengif

Syn-ake is waarschijnlijk één van de meest vreemde anti-rimpel en beauty behandelingen die er tegenwoordig op de markt te vinden is. Het gaat om slangengif dat voortkomt uit de Temple Viper slang uit Brazilië (Tropidolaemus wagleri) en dat vervolgens naar Zwitserland wordt gebracht voor de verwerking. Slangengif verlamd de gezichtsspieren en heeft dus hetzelfde effect als Botox. Als je denkt aan alle verhalen over mensen die door slangengif verlamd worden, is het niet zo verwonderlijk dat door een rimpel te verlammen je ook kan voorkomen dat deze diepere groeven in de huid zal maken. Syn-ake kreeg al een prijs van de Health Board van Zwitserland. Slangengif kan gewoon op de huid worden gesmeerd en wordt tegenwoordig in talrijke anti-rimpel producten vermengd. Enkele bekende cosmetica merken die syn-ake aanwenden zijn Cobratox, Crystal Clear, Glamoxy Snake Serum en Planet Skincare. Victoria Beckham en Kate Moss zijn fervente fans van syn-ake slangengif.

Botoxcream

Dermatologisch expert dr. Peter Velthuis verklapt weer een paar fijne nieuwtjes op het gebied van injectables!

Hij verteld dat er momenteel een Botox-product ontwikkeld wordt dat als crème op de huid wordt aangebracht en door de huid heen oppervlakkige spieren ontspant. Dit gaat onder de naam Revance® uitkomen.

Slakkenslijm

Het slijm dat Helix aspersa slakken achterlaten is verantwoordelijk voor de genezing en regeneratie van de slakkenhuisjes. Omwille van deze helende eigenschappen, wordt slakkenslijm sinds kort ook in cosmetica verwerkt. Producten op basis van slakkenslijm beweren efficiënt te zijn op het vlak van rimpels, acné, littekens en striemen. Slakkenslijm bevat niet alleen anti-bacteriële, maar ook anti-oxiderende eigenschappen. Ondanks het vreemde aspect is cosmetica op basis van slakkenslijm de laatste jaren zeer populair geworden. De bekendste merken zijn Elicina slakkencrème, Helix Face slakkenslijmcrème, SlakkenWonder en Baba Caracol.